Veelgestelde vragen

De meest voorkomende misvatting is dat een ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom en doet er ongeveer net zo lang over als een eikenblad om te vergaan. Een latex ballon is dus 100% biologisch afbreekbaar.

De media beweren dat dieren gedood worden door latex ballonnen. Feitelijke bewijzen ontbreken hiervoor. Zelfs na vier jaar intensief onderzoek hebben onderzoekers geen enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zijn ondersteunt. De Universiteit van Miami voerde twee studies uit die bewijzen dat latex ballonnen niet schadelijk zijn voor het milieu, noch dodelijk zijn voor dieren. In deze studies werden doelbewust stukken van latex ballonnen aan zeeschildpadden gevoerd. De opgegeten latex werd in alle gevallen ook weer door de schildpadden ontlast. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.

Professionele ballonleveranciers gebruiken uitsluitend 100% latex ballonnen en laten deze op vanuit een net, zonder linten, touwtjes, clips of andere voorwerpen eraan bevestigd en een in water oplosbaar lint. Uitzondering hierop is het gebruik van gerecycled papieren kaarten voor ballonwedstrijden. Deze ballonkaartjes zijn volledig afbreekbaar in het geval ze bijvoorbeeld als onderdeel van een ballonwedstrijd toch ergens achterblijven. Als de klant zelf ballonnen oplaat, dan luidt het nadrukkelijke advies om de ballonnen niet te clusteren en kaarten te gebruiken van gerecycled papier, die met een afbreekbaar en in water oplosbaar lint aan de ballonnen bevestigd worden. Het gebruik van snelsluiters wordt altijd afgeraden.

Bron: http://www.degroeneballon.org/

Op verzoek kunnen wij uw helium ballonnen voorzien van oplosbaar ballonlint. De meerprijs van ‘ECO Balloon Ribbon’ is € 75,00 (exclusief verzendkosten) per 250m.

Wij beschikken over vrijwel elke kleur, zie hier onze kleurenkaart. Staat jouw kleur er toch niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Lint is verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk: Blauw, lichtblauw, groen, donkergroen, geel, lichtgeel, goud, oranje, paars, rood, roze, wit, zilver en zwart.

Tafelgewichtjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk: Blauw, lichtblauw, goud, groen, magenta, oranje, paars, parelmoer, rood, roze, wit, zilver of zwart.

1 jaar – Katoen
2 jaar – Papier
3 jaar – Leer
4 jaar – Zijde
5 jaar – Hout
6 jaar – IJzer
7 jaar – Wol
8 jaar – Brons
9 jaar – Aardewerk
10 jaar – Tin
11 jaar – Staal
12 jaar – Linnen
12,5 jaar – Koper
13 jaar – Kant
14 jaar – Ivoor
15 jaar – Kristal
20 jaar – Porselein
25 jaar – Zilver
30 jaar – Parel
35 jaar – Koraal
40 jaar – Robijn
45 jaar – Saffier
50 jaar – Goud
55 jaar – Smaragd
60 jaar – Diamant
65 jaar – Briljant
70 jaar – Platina
75 jaar – Albast
80 jaar – Eik
90 jaar – Graniet

Wij beschikken over verschillende standaard bedrukt (top)ballonnen. Mocht u toch op zoek zijn naar iets speciaals, laat het ons dan weten:

‘Gefeliciteerd met je communie’
‘Baby boy’
‘It’s a boy’
‘Baby girl’
‘It’s a girl’
Oogbal
‘Happy Halloween’
Halloween smiley
Halloween snoepgoed
Halloween vleermuizen
Duiven
‘Juist Married’
Weddingbells
Duiven en hartjes
‘Wedding’
Hartjes
‘Pensioen’
‘I Love You’ (met hartjes)
‘I Love You’ (met confetti)
‘Love is…’
‘Happy Birthday’
’18’
’21’
’25’
’30’
’40’
’50’
’60’
’70’
’80’
Bloemen
Wereldbol
Muzieknoten
‘Open deurdag’
Smiley
‘Solden’
Sterren
Superagate
Voetbal
Voetballen

Onze ballonnen worden bedrukt door een derde partij waar wij al jaren intensief mee samenwerken. Hierdoor zijn wij in staat scherpe prijsafspraken te maken en zodoende ook u een scherpe prijs te bieden!

Onder normale omstandigheden heeft ballondecoratie buiten een houdbaarheid van zo’n 2 tot maximaal 5 dagen. Voor binnen geldt maximaal 14 dagen. LET OP: Bij veel zon en hoge temperaturen geldt maximaal 1 of 2 dagen! Na verloop van tijd zullen de ballonnen hun sterkte en glans helaas verliezen.

Helium (He) is een niet brandbaar en niet giftig edelgas dat onder hoge druk (tussen 100 en 300 Bar) in stalen of aluminium cilinders bewaard wordt. De cilinders kunnen niet exploderen, omdat deze voorzien zijn van een breekschijf. Een breekschijf zorgt er voor dat er bij overdruk in de cilinder, de helium veilig kan ontsnappen. Helium is lichter dan lucht waardoor het stijgt en het een ideaal middel is om ballonnen de lucht in te laten gaan. Helium wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen voor het koelen van scanapparatuur (MRI, Röntgen enzovoort). Helium wordt niet zoals veel mensen denken fabrieksmatig gemaakt, maar wordt gewonnen uit bronnen in de grond. Helium wordt gewonnen door het te scheiden uit gas of waterstof. Door dat het proces zo gecompliceerd is, de vervoerskosten hoog zijn en er een groot te kort is, zijn de prijzen sterk gestegen… Verder is helium is niet brandbaar! Sterker nog helium verdrijft zuurstof (een belangrijk onderdeel bij brand) waardoor het zelfs brand dovend is, maar geen blusmiddel! Helaas heeft helium een slechte naam gekregen doordat er bij sommige festiviteiten een ander wel brandbaar gas werd gebruikt voor de ballonnen, die daarna in de brand vlogen. Tot slot raden wij het ten sterkste af om helium te inhaleren. Wanneer je helium inhaleert is er geen zuurstof meer in de longen. Hierdoor bestaat het gevaar op hersenletsel of kan het zelfs de dood tot gevolg hebben!

Bent u in het bezig van ballonnen en wenst u die te vullen met helium? Bij Ballonnen Oss vullen wij uw ballonnen met helium.

  • Ballon 30cm – € 1,00
  • Ballon 50cm – € 5,00
  • Ballon 100cm – € 10,00
  • Ballon 130cm – € 15,00

Ballonnen Oss verhuurt helium cilinders van 10L en 20L:

  • Borg: € 150,00
  • 10L (300 bar – 225 ballonnen – inclusief vulventiel) – € 120,00
  • 20L (300 bar – 450 ballonnen – inclusief vulventiel) – € 200,00
  • Huur: Eerste week GRATIS, daarna € 2,50 per week

Je huurt onze elektrische ballonnen pomp voor slecht € 15,00 per dag. De pomp is voorzien van stekker, dus aansluiten en blazen maar. Twee ballonnen worden tegelijkertijd automatisch (binnen 1 seconde) naar gewenste grootte gebracht.

Helium ballonnen hebben onder normale omstandigheden een minimale zweefduur van zo’n 12 uur. LET OP: Laat helium ballonnen daarom altijd kort van te voren bezorgen!

Met Hi Float blijft een latex heliumballon langer zweven, tot wel 25 x langer dan een heliumballon zonder Hi Float. Een latex heliumballon blijft maar een beperkt aantal uren zweven, door eenvoudig een laagje Hi Float onzichtbaar aan de binnenzijde van de ballon aan te brengen blijft dezelfde ballon enkele dagen zweven. Hi Float maakt het mogelijk om een latex heliumballon een dag voor de gelegenheid al te vullen. Hi Float is een niet giftig product waardoor het veilig door volwassenen en kinderen kan worden gebruikt, daarnaast is Hi Float volledig biologisch afbreekbaar.

Ballondecoratie kan (gratis) worden opgehaald of bezorgd. Wij leveren onze ballondecoratie (indien mogelijk) kant en klaar bij u thuis of op locatie, op de door u gewenste plaats en tijd. Wij brengen geen borg-kosten in rekening, enkel bezorgkosten à € 0,50 per gereden kilometer (aan de hand van Google Maps). Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis plus de eventuele retour van de pilaren of dergelijke.

Wij berekenen € 0,50 per gereden kilometer aan bezorgkosten.

Ook voor losse zakken ballonnen en accessoires kunt u bij ons terecht. Bezoek de webshop of neem contact met ons op.

Wij verzenden met PostNL. De tarieven van PostNL zijn:

Brievenbuspakje 0 t/m 2 kg – € 3,95
Pakketpost 0 t/m 10 kg – €6,95
Pakketpost 10 t/m 30 kg – € 13,25

PostNL hanteert in Nederland een 24-uursservice. Als u op maandag t/m vrijdag bij ons voor 16:00 besteld, heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestelt u op zaterdag of zondag dan wordt uw bestelling op dinsdag geleverd.

U kunt bij ons veilig online betalen via O.A. iDEAL. iDEAL werkt direct samen met 10 grote banken in Nederland: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot. Nadat u iDEAL heeft gekozen als betaalwijze selecteert u uw eigen bank. De daadwerkelijke betaling vindt daarna plaats in de vertrouwde omgeving van de website van de bank. In deze omgeving staat de bank garant voor de veiligheid. Koper en verkoper zijn verzekerd van een transparante transactie, zonder verborgen kosten.

Andere betaalmethodes zijn: Rembours, Creditcard, Bancontact, SOFORT Banking, Overboeking, SEPA-incasso, PayPal, Bitcoin, KBC/CBC en Belfius Direct Net.

Wij streven er naar al onze klanten optimaal van dienst te zijn. Mocht er toch iets niet naar wens zijn kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven er dan naar, samen met onze leveranciers, de klacht zo spoedig mogelijk op te lossen.

Wij zijn altijd op zoek naar interessante en relevante linkpartners. Heeft u interesse in een linkruil met ons? Neem dan contact met ons op.

Ballonnen-Oss.nl (voorheen “HuisVolBallonnen.nl) is een handelsnaam van Deco Company. Hiervoor was Ballonnen-Oss.nl een handelsnaam van FeestGeregeld.nl.